Ruský Evraz predal ostravskú oceliareň Evraz Vítkovice Steel

04.04.2014 Celý región

Ostrava 4. apríla (TASR) - Ruská spoločnosť Evraz predala ostravskú oceliareň Evraz Vítkovice Steel. Novým majiteľom je skupina investorov, ktorá chce zatiaľ zostať v anonymite. Cena za predaj závodu sa pohybuje okolo 1,8 miliardy Kč (65,6 milióna eur).

Viac ako rok trvajúca snaha spoločnosti Evraz predať svoju stratovú ostravskú firmu, sa skončila. Firma dnes oznámila predaj.

"Tretieho apríla 2014 získala skupina súkromných investorov od spoločnosti Evraz stopercentný podiel v spoločnosti Evraz Vítkovice Steel," uviedol hovorca spoločnosti Jaromír Krišica. "Investori majú v pláne ďalej rozvíjať spoločnosť ako nezávislého hráča na trhu s valcovanými produktmi a zlepšiť ekonomiku prostredníctvom synergií vznikajúcich z možnosti nakupovať základné suroviny od rôznych nezávislých dodávateľov," dodal hovorca."

Predaj je pre nás určite dobrou správou,"komentoval informáciu šéf odborárov ostravského Evrazu Zdeněk Kološ. S novým vlastníkom sa budeme chcieť spojiť a zistiť jeho zámery s podnikom. Zatiaľ ale bohužiaľ nevieme o koho ide, nikto sa na nás neobrátil," dodal odborár.

Ostravská spoločnosť Evraz dlhodobo bojovala s problémami, spôsobenými hospodárskou krízou. Už niekoľko rokov bola v strate, niekoľkokrát musela odstaviť prevádzku oceliarne, dodávajúcu materiál pre valcovňu.
 

Vyberte región